Prosie z rożna
Prosiak marynowany po staropolsku ,opiekany na rożnie w specjalistycznym, mobilnym urządzeniu obrotowym. Podawany w towarzystwie pieczonych ziemniaków lub chleba „wilżżańńskiego”, wypiekanego według staropolskich przepisów.
Dodatki do prosiaka:
- Kapusta zasmażana
- Ziemniaki opiekane z tzatzikiem
- Ogórki małosolne
Sosy:
- chrzanowy,
- jogurtowo-czosnkowy,
- pomidorowo-czosnkowy,
- musztarda,
- ketchup
SURÓWKI:
- Wiosenna
(papryka, pomidor, rzodkiewka, sałata szczypiorek, ogórek, por)
- Z białej kapusty
(kapusta, marchewka, koperek)
- Z marchwi
(marchewka, seler, jabłko)
- Z pora
(por, jabłko)
- Z czerwonej kapusty
(kapusta ,jabłko, cebula) - Mizeria z ogórków
- Pomidory z cebulą