Prosie z rożna

Prosiak marynowany po staropolsku ,opiekany na rożnie w specjalistycznym, mobilnym urządzeniu obrotowym. Podawany w towarzystwie pieczonych ziemniaków lub chleba „wilżżańńskiego”, wypiekanego według staropolskich przepisów.

 

 

Dodatki do prosiaka:

- Kapusta zasmażana

- Ziemniaki opiekane z tzatzikiem

- Ogórki małosolne

 

Sosy:

- chrzanowy,

- jogurtowo-czosnkowy,

- pomidorowo-czosnkowy,

- musztarda,

- ketchup

 

SURÓWKI:

- Wiosenna

(papryka, pomidor, rzodkiewka, sałata szczypiorek, ogórek, por)

- Z białej kapusty

(kapusta, marchewka, koperek)

- Z marchwi

(marchewka, seler, jabłko)

- Z pora

(por, jabłko)

- Z czerwonej kapusty

(kapusta ,jabłko, cebula) - Mizeria z ogórków

- Pomidory z cebulą